Vad du ska leta efter när du väljer en VPN

Inte alla VPN skapas lika, och inte alla av dem kommer att tjäna alla samma. Vi har alla olika behov, och så, när du väljer en VPN, måste du tänka på vad du kommer att använda den för.

Säkerhet och sekretess, samt stark kryptering, bör vara den viktigaste funktionen om du använder bästa VPN-tjänst för följande:

voIP-samtal (Voice Over Internet Protocol)
tillgång till förbjudna webbplatser
dela P2P-filer
använda offentliga Wi-Fi

När du har en säker VPN kan du blockera övervakning, undvika spårning av dataöverföring och kringgå innehållsbegränsningar. När det gäller offentliga Wi-Fi kan du göra dina data osynliga för personer som använder samma nätverk, eftersom offentliga Wi-Fi vanligtvis är extremt osäkra.

Hastighet är en viktig funktion om du planerar att använda din VPN för online streamingtjänster eller undvika ISP bandbredd strypning. Med ett snabbt protokoll undviker du buffring. Det skulle också vara bra om VPN hade möjlighet att kringgå blockering programvara så att du kunde komma åt begränsat innehåll på strömmande webbplatser.

Om du vill använda din VPN på olika sätt kontrollerar du om någon av tunnelfunktionerna är enkel att växla mellan olika protokoll. Om ja, kommer du att kunna välja lämpligt protokoll före varje användning.

Slutligen, om du planerar att besöka både avlägsna och lokala webbplatser, och multitasking när du är online, se till att delad tunnel är en av funktionerna i din VPN. Som vi har förklarat ovan, på detta sätt kommer du att ha tillgång till VPN-servern samt din lokala Internet-leverantören utan avbrott.